Clinics voor U8 en U12 coaches

In een clinic komt een ervaren coach uitleggen hoe hij of zij een bepaald aspect van het basketbalspel aanleert aan een team. Dit is vaak een combinatie van theoretische uitleg en voorbeeldoefeningen, gedemonstreerd door een selectie spelers.

Programma zaterdag 21 december

In samenwerking met Basket Lummen en Gems Diepenbeek staan de volgende 2 clinics op het programma:

Eerste clinic, 09h30 tot 11h00, U8 (3 tegen 3):

Coach Bert Leus-Bamps toont aan de hand van een voorbeeldtraining hoe lichaams- en balbeheersing aangeleerd worden om het spel beter te beheersen. De oefen- en spelvormen in de training bieden een maximale leertijd voor de kindereren vanuit een open omgeving.

Tweede clinic, 11h15 tot 12h45, U12 (5 tegen 5):

Coach Philip Wolk koppelt het begeleiden van de 1-tegen-1-aanval met uitdagende drills. De fundamentele, individuele vorming van de spelers staat centraal, zonder het concept ‘team’ basketbal uit het oog te verliezen.

Tarieven

Inschrijven

Coaches kunnen zich inschrijven voor de clinics via deze website:

https://www.basketbal.vlaanderen/agenda/detail/coach-clinic-minibasketbal-lummen

De clinics gaan door in sporthal De Vijfsprong, Sportweg 8 in Lummen, coaches uit alle clubs zijn welkom.

Clinic Bert Leus

Clinic Philip Wolk