Start nieuw basketbalseizoen 2020-2021

Vanaf deze week zullen alle ploegen opnieuw aan het trainen zijn, en zullen er ook al een aantal wedstrijden plaatsvinden in de komende weken.

Het zal echter geen seizoen worden zoals we het al een halve eeuw gewend zijn. Dit jaar zullen er een aantal maatregelen nageleefd moeten worden in functie van de strijd tegen het corona virus.

Hierbij verzorgen we je een overzicht van de huidige maatregelen.

Download hier een pdf document, met alle richtlijnen voor wedstrijden, handig om af te drukken

Drinkfontein

In sportcomplex De Vijfsprong werd een waterfontein geïnstalleerd met drinkwater voor alle sporters. Er zullen bijgevolg geen waterflessen meer worden uitgedeeld aan de bezoekers en eigen spelers. We willen alle spelers en teams oproepen om hun eigen drinkfles mee te nemen die gratis kan gevuld worden aan de waterfontein.

Foto´s

Er zullen dit jaar geen fotografen rondgaan om per ploeg foto's te maken. Wil je met je ploeg er toch goed uitzien op de website, neem dan foto's binnen je ploeg bubbel, bvb door de ploegbegeleider, en bezorg ze aan secretariaat@basketlummen.be.

Algemene maatregelen

Maatregelen bij trainingen

Maatregelen bij thuiswedstrijden

Hoe gek het ook mag klinken voor sommigen, het advies van Basketbal Vlaanderen is om zoveel als mogelijk te spelen zonder publiek.

We weten echter dat dit niet altijd haalbaar is. Zeker bij de jongsten is de vertrouwde aanwezigheid van één van de ouders nodig en ook onze seniors en oudere jeugd genieten graag van de steun van supporters. We proberen daarom ook een leefbaar en werkbaar protocol uit te werken.

We doen dit aan de hand van het verloop van een wedstrijd. Probeer u zoveel als mogelijk wat in te leven in de situatie. Met “speler” worden ook de “speelsters” bedoeld.

Algemeen

Looplijnen jeugdwedstrijden per zaaldeel

Looplijnen jeugd

Looplijnen wedstrijden op groot terrein

Looplijnen groot terrein

Voor de wedstrijd

De wedstrijd zelf

Einde van de wedstrijd

Maatregelen op verplaatsing

Als we samen ons aan de richtlijnen houden, elkaar wat op weg helpen en deze plus de instructies van de coördinatoren opvolgen, dan wordt dit voor iedereen weldra een automatisme. En kan er op termijn misschien weer een stapje gezet worden naar hoe het vroeger was.

Corona maatregelen