Een blijk van dank voor onze officials!

wvdologo

No Ref No Game

Basket Lummen heeft, zoals andere basketclubs, een aantal actieve scheidsrechters en officials die voor ons regelmatig op het veld staan. Zij hebben net zoals de spelers en coaches een passie voor basketbal en zorgen dat de wedstrijden volgens de spelregels verlopen.
Zonder hen is een wedstrijd niet mogelijk.

Omdat er niet altijd stilgestaan wordt bij deze onmisbare officials en omdat hun goede werk als vanzelfsprekend beschouwd wordt (geen commentaar = goed gedaan!) willen we toch onze expliciete waardering laten blijken.

Een klein woordje van dank of een andere blijk van waardering bij een wedstrijd vergroot alleen maar de passie die onze officials voor de sport hebben.

Officials

Deze officials zijn onmisbaar voor onze wedstrijden:

Scheidsrechters

Hij of zij zorgt dat alles volgens de regels gebeurt.

Youth Officials

Voor de lagere leeftijdscategorie├źn (tot en met U12) zijn er geen scheidsrechters maar wel 'Youth Officials', leden van Basket Lummen die zich inzetten bij thuiswedstrijden van de jeugdploegen. Vaak zijn ze zelf speler en helpen ze met hun passie voor basket andere jeugdspelers bij het uitoefenen van hun hobby.

Tafelofficials

Elke wedstrijd wordt nauwkeurig gevolgd door een aantal tafelofficials (vrijwilligers verbonden aan de spelende clubs). Opperste concentratie is nodig, want het spel gaat heel snel weer verder!

De 'Timekeeper'

Hij of zij bedient het scorebord, zodat spelers, scheidsrechters en het publiek de wedstrijd kunnen volgen.

De 'Scorekeeper'

Scores, fouten en time-outs worden ook digitaal genoteerd (digitaal wedstrijdformulier).

De '24sec Operator'

Bij wedstrijden vanaf U14 werkt men met de '24-seconden regel' en moet een official de kleine klok bedienen. Hij of zij focust op de bal en minder op de spelers, ze krijgen immers geen instructies van de scheidsrechter.

OfficialJeugd

OfficialSeniors